Szolgáltatásaink

Egészségügyi ellátás

A Nyírfaliget Idősek Otthonának szakképzett ápolói minden lakónk számára 24 órás nővéri felügyeletet, az önellátásra nem, vagy csak részben képes lakóink részére pedig az egészségi állapotnak megfelelő teljes körű ápolást, gondozást nyújtanak.

Gyógyszerek és inkontinencia eszközök

Az Intézmény alapgyógyszer jegyzékében szereplő készítményeket térítésmentesen biztosítjuk lakóink számára, a kezelőorvos által kiállított receptek, javaslatok alapján a térítésköteles gyógyszer és inkontinencia termékek kiváltását pedig –költségét megelőlegezve lakóinknak- az Intézményünk szerzi be. 

Orvosaink

Az egészségügyi ellátás keretében heti két alkalommal az intézmény saját orvosi rendelőjében háziorvos rendel. Ezen túl neurológus, pszichiáter szakorvos is rendel házon belül kéthetente egy napot. Az esetlegesen kialakuló decubitusokat, felfekvéseket az Intézménnyel szerződéses jogviszonyban álló sebészorvos látja el. A szintén házon belül rendelő ortopéd szakorvos segítséget nyújt a legmegfelelőbb testközeli és testtávoli gyógyászati segédeszközök beszerzésében.

Étkezés

„Lakóinknak napi négyszeri, diabéteszes lakóinknak napi ötszöri étkezést biztosítunk. A diabetikus étrenden kívül lehetőség van az kezelőorvos által előírt, az egészségi állapotnak illetve a különböző étel-intoleranciáknak megfelelő (epés, tejmentes, gluténmentes stb.) étkezés igénybevételére, illetve szükség esetén roboráló tápszerekkel való táplálásra.”

Takarítás

Intézményünkben az Intézmény főállású takarítói gondoskodnak  a lakószobák, valamint az Intézmény közös használatú helyiségeinek (étterem, kávézó, társalgók, tornaszoba stb.)  folyamatos takarításáról, fertőtlenítéséről.

Mosoda

Lakóink ruhaneműit és egyéb textíliáit - a velük kötött gondozási megállapodásban vállalt teljes körű ellátás keretében-  az Intézmény saját mosodája mossa, vasalja.  

Mozgásterápia

Intézményünk lakói az állapotuknak megfelelő, főállású gyógytornászunk által vezetett kiscsoportos gyógytornák valamelyikén napi szinten részt vehetnek . Az egyéni gyógytornát egészségi állapot függvényében, az intézmény orvosa rendelheti el.

Mentálhigénés ellátás

Közösen ünnepeljük a húsvétot, karácsonyt. A bensőséges hangulat megteremtése érdekében tartunk nőnapot, mikulás ünnepséget, rendezünk farsangi bált és majálist. Megemlékezünk nemzeti ünnepeinkről, valamint havonta műsoros rendezvény keretében az adott hónapban születés illetve névnapjukat ünneplő lakóinkról. Ezen felül saját kertünkben tavaszi-nyári időszakban szalonnasütéseket, grillpartykat rendezünk lakóinknak. A nagyobb, az egész intézményt megmozgató rendezvények mellett a társalgókban délutánonként különböző foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők: kézimunka, zenehallgatás, társasjáték, festés, felolvasás, filmklub. 

Betegszállítás

Szakorvosi rendelésre –a szállítható állapotban lévő- lakóinkat saját mikrobusszal szállítjuk a területileg illetékes szakrendelőbe.

Továbbiakért vegye fel velünk a kapcsolatot!